Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
pieczarki 1/2 kg
tłuszcz 3 łyżki
mąka 1,5 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cebula 1 szt
majeranek
przyprawa do zup
sól
cukier
pieprz
parówki cienkie 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z pieczarkami

Kapustę zalać małą ilością wrzącej wody i gotować ok. 40 min. Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć, oprószyć mąką i lekko zarumienić. Dodać do kapusty pod koniec gotowania razem z pokrojonymi parówkami, koncentratem oraz przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 03.11.2013 08:49
pyszny bigosik
ben-ka 14.01.2013 20:22
smaczne jedzonko.
mirosława4 03.03.2012 15:38
super
IKrakowianka 23.01.2012 14:59
uwielbiam bigos
Wafelek2601 10.01.2012 00:14
pyszny
Monika193
Monika193 05.01.2012 23:42
bardzo taki lubię
Tika4444 13.12.2011 13:03
super pomysł
kotlet 01.12.2011 23:27
przepysznie
Wacław 28.11.2011 11:23
smaczny bigos !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak