Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 2 garście
pomidor 1 sztuka
kukurydza 1/3 puszki
jabłko 1/2 sztuki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i jabłkiem

Szpinak oczyścić, porwać na trochę mniejsze kawałki. Dodać do niego pokrojoną w kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę, pokrojonego w półplasterki pomidora, obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Oprószyć solą i pieprzem. Ocet wymieszać z olejem, cukrem i musztardą. Sosem polać sałatkę, lekko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.11.2011 21:56
smaczna i kolorowa
alaaa 24.11.2011 15:26
mnóstwo witamin i kolorowo
Marlena/Kinia 23.11.2011 17:25
musze spróbować;-)
renia26 22.11.2011 11:23
moze byc dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak