Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z wiśni

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
sok z jabłek surowy 1 szklanka
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z wiśni

W szerokim rondlu mieszamy sok jabłkowy z cukrem, i cały czas podgrzewamy na małym ogniu. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy wiśnie i gotujemy na średnim ogniu przez 20-25 min ( czas gotowania zależy od wielkości owoców).
Gorący dżem wykładamy do wygrzanych, czystych pozbawionych zapachów słoików, dokładnie zamykamy, pasteryzujemy w temp. 90 stopni C. Przez 15 min Potem ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 01.03.2014 16:06
bardzo lubię taki dżemik
cukiereczek 15.04.2013 08:51
domowy najlepszy
Kate131 20.03.2013 08:40
bardzo dobry taki dżem
wiola333 13.03.2013 14:21
bardzo smaczny
melonik 20.08.2012 08:09
super
melonik 20.08.2012 08:09
super
Andysz 07.05.2012 09:05
mniam:)
ZEWA 23.02.2012 20:01
smak dzieciństwa
tomek18 25.12.2011 16:26
super
[email protected] 24.11.2011 16:03
uwielbiam :)
renia26 22.11.2011 11:24
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak