Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z gruszek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grusyki 1 kg
cukier 0,5 syklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
woda 1 litr
sok z cytryny 0,5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z gruszek

Umyte, obrane gruszki pokroić w ćwiartki lub ósemki. Gruszki gotować w gorącej wodzie z dodatkiem cukru,cukru waniliowego, soku z cytryny do chwili, kiedy będzie je można nakłuć wykałaczką. Gruszki ułożyć ściśle w czystych, pozbawionych zapachu słoikach, po czym zalać gorącą wodą, następnie pasteryzować 25-30 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 20.02.2013 12:26
pyszny
aga130982 25.09.2012 10:21
super
aga130982 25.09.2012 10:21
super
mariel78 11.09.2012 08:51
Uwielbiam
ZEWA 25.03.2012 22:02
uwielbiam takie gruszeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak