Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w cieście francuskim z suszonymi pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi białe 6 szt
ciasto francuskie 1 op
suszone pomidory 6 szt
parówki 3 szt
ser żółty 6 plasterków
woda
żółtko jajek
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w cieście francuskim z suszonymi pomidorami

Szparagi obieramy na całej długości, związujemy sznureczkiem i przekładamy do garnka (najlepiej dość wysokiego) Zalawamy wcześniej przygotowanym bulionem z kostki tak aby szparagi prawie w całości były zanurzone. Gotujemy ok. 4 minut.
W tym czasie ciasto francuskie kroimy na 6 częsci i na każdej z nich układamy plasterek suszonego pomidora oraz zawinete w plasterek sera szparagi wraz z 1/2 parówki. Całośc zwijamy w rulonik i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni aż ciasto ładnie wyrośnie.
Proponuje podawać odrazu po wyjęciu z piekarnika z dodatkiem czerwonego i zielonego pesto.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak