Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sarnina z warzywami wg lekko zmodyfikowanego przepisu Teścia

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata staropolska 60 dag
olej kilka łyżek
marchew 2 szt
pietruszka 1/2 szt
pieczarki 5-6 szt
papryka czerwona 1/2 szt
cebula 1 duża
chrzan 2 łyżki
wino czerwone 1/2 szklanki
tłuszcz do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sarnina z warzywami wg lekko zmodyfikowanego przepisu Teścia

Marynatę mieszamy z olejem i marynujemy w niej pokrojoną w średnie kotlety polędwicę z sarny przez co najmniej 24 godziny. Po tym czasie obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano na rozgrzanym tłuszczu i następnie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu aż będzie prawie miękka (podlewamy odrobiną wody). Dodajemy obrane i pokrojone w półtalarki marchewki, pieczarki i pietruszkę, paprykę w plasterkach oraz cebulę pokrojoną w kostkę. Podlewamy czerwonym winem i co chwilę mieszając smażymy jeszcze 10-15 minut, po czym dodajemy chrzan, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 18.02.2012 10:48
mniam
gusia1000 27.01.2012 13:58
Te? nie jad?am mi?sa z tego le?nego zwierza.
Sarenka 07.12.2011 18:32
Brzmi ciekawie :)
smakowita 24.11.2011 20:39
jeszcze nie jadłam mięska z sarny
treonina 22.11.2011 09:56
to musi być dobre! nigdy nie jadłam sarniny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak