Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1 szt
pomidor 1 szt
ryż dziki 1/2 szkl
ryż biały 1 szkl
oliwa
sól
Pieprz biały mielony Prymat
grzybki mun 1 garsc
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Danie z dorsza

Dorsza solimy ,doprawiamy pieprzem i smażymy go na patelni grillowej. Jeden kawałek dorsza dusimy widelcem i dodajemy do ugotowanego ryżu .Grzybki mun zalewamy wrzątkiem ,odstawiamy na 5 min i gotujemy . Odsączamy studzimy i kroimy drobno.Grzybki dodajemy do ryzu i poduszonego dorsza,doprawiamy oliwą pieprzem i solą .Ryż kładziemy obok usmażonego płata dorsza ozdabiamy pokrojonym pomidorkiem ,kropimy cytryną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.04.2013 19:21
wyjątkowe ,pyszne
iwa643 22.11.2011 06:36
Można wszystko posypać czerwoną słodką papryką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak