Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa z kartoflami i jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka rosołowa 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1/2 szt
seler 1/4 szt
ziemniak 2 szt
jajko ugotowane na twardo 4 szt
śmietana 12-procentowa
masło 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat
przecier pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa z kartoflami i jajkiem

W garnku z wodą ok 3 litra wody rozpuszczamy 3 kostki bulionowe i dajemy starte na tarce warzywa,oprócz ziemniaków. Gotujemy . Na patelni rozpuszczamy masełko dodajemy przecier pomidorowy łyżeczkę słodkiej papryki w proszku chwilę smażymy i zalewamy dwiema nabierkami wywaru z garnka,mieszamy i wlewamy wszystko do bulionu z warzywami .dodajemy drobno pokrojone ziemniaki i gotujemy ,aż ziemniaki będą miękkie. Zaciągamy śmietanką .Dodajemy ugotowane jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak