Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy Ani

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bakalie 1 szkl.
herbatniki 10 szt.
woda 0,5 szkl.
cukier 1,5 szkl.
margaryna 125 g
kakao 6 łyżka
mleko w proszku 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy Ani

Kroki postępowania

1
Bakalie pokroić w kostkę, herbatniki pokruszyć - każdy dodaje bakalie takie jakie lubi.
Krok 1 - Blok czekoladowy Ani foto
2
Wodę z cukrem i margaryną zagotować.
Krok 2 - Blok czekoladowy Ani foto
3
W misce wymieszać kakao (jeśli dodamy słodkie kakao należy zmniejszyć trochę ilość cukru podaną w przepisie bo będzie za słodkie) z mlekiem w proszku.
Krok 3 - Blok czekoladowy Ani foto
4
Do mleka w proszku, kakaa dodawać stopniowo zagotowaną wodę z cukrem i margaryną - mieszać energicznie bo szybko stężeje, dodawać na koniec stopniowo bakalie ciągle mieszając.
Krok 4 - Blok czekoladowy Ani foto
5
Masę szybko wlewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 5 - Blok czekoladowy Ani foto
6
Ostudzoną masę wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego.
Krok 6 - Blok czekoladowy Ani foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.12.2013 15:48
na pewno smaczny
marzencia2007 12.04.2013 13:55
oj zjadłoby się ;)
smakowita 08.10.2012 20:10
mniam mniam , to jest pyszne
jasiek 03.08.2012 23:07
rewelacja
pioge7 22.07.2012 09:11
super
Goya 18.06.2012 07:31
mniam
Misiabe 22.11.2011 18:43
smak z dzieciństwa :)
ewasylwia 22.11.2011 12:11
pyszne zawsze go lubiłam
Anna146 22.11.2011 07:16
po prostu pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak