Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladka drobiowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
figi suszone 15 dkg
Morela suszona 15 dkg
bulion warzywny 2 litry
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka drobiowe

Fileta rozbić na prostokąt. Mięso oprószyć przyprawami i odstawić na 1 godz. Figi i morele drobno pokroić. Owoce ułożyć na mięsie w dwóch rzędach. Mięso zrolować. Oprószyć przyprawami, zawinąć w folię aluminiową i dać do bulionu. Gotować ok. 40 min. Mięso należy kroić jak będzie zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.06.2012 23:40
fajna
RenataZ-et 15.05.2012 08:35
ciekawe
ankaryba 14.02.2012 15:51
pyszne są te roladki :-)
Monika193
Monika193 18.12.2011 22:12
smaczne
Wacław 28.11.2011 11:25
fajny przepis !
Wafelek2601 22.11.2011 09:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak