Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki Ani

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 sztuka
ryż 1/2 kg
mięso mielone 1 kg
pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuki
masło
sól
pieprz
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki Ani

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy farsz. Ryż parzymy w przygotowanym bulionie, doprawiamy. Dodajemy surowe mięso mielone.
Krok 1 - Gołabki Ani foto
2
Dodajemy podsmażone pieczarki, cebulę, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Gołabki Ani foto
3
Kapustę gotujemy, oddzielamy liście i w każdy zawijamy farsz. Gołąbki układamy ciasno w naczyniu do zapiekania, obkładamy wiórkami masła.
Krok 3 - Gołabki Ani foto
4
Gołąbki polewamy pikantnym ketchupem i zapiekamy w 180 stopniach 1 godzinę.
Krok 4 - Gołabki Ani foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 22.11.2011 07:20
z pieczarkami jeszcze nie jadłam, ale muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak