Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kapelusze borowików
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
margaryna
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki w panierce

Kapelusze oczyścić , sparzyc opłukać z pianki osolić posypać pieprzem . Wymieszać obie mąki i obtoczyć w nich kapelusze borowików. Smażyć na margarynie aż się podrumienią i staną sie chrupiące . Danie podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem włoskim oraz z surówką ze świeżych warzyw . Można też borowiki zastąpić prawdziwkami lub kozakami. Życzę smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 22.11.2011 08:53
Lubie takie grzyby.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak