Panierowane skrzydełka o smaku gyrosa.

Panierowane skrzydełka o smaku gyrosa.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowanych skrzydełek (z rosołu lub zupy)

    8 szt
  • jajka

    2 szt
  • przyprawy do gyrosa

    1 łyżeczka
  • bułka tarta

    kilka łyżek
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane skrzydła delikatnie pozbawić kości, lekko podwinąć końce, aby powstały zgrabne kawałki. Ostudzić. Jajka roztrzepać z łyżeczką gyrosa (i ew. odrobiną soli-choć ja nie solę). Kawałki mięsa panierować (dociskając) w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Można podawać z ziemniakami z wody lub frytkami i dowolną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rjustysia

09.06.2012 10:52
Takie skrzydełka są super :)

iknkirke

04.03.2011 15:35
pycha

ilka_86

14.02.2011 12:20
ależ pyszny obiadek!:) mniam

Mati13

07.02.2011 10:22
bardzo ładnie podane i na pewno smaczne danie:)

beatkaa153

02.11.2010 18:16
apetyczne

edyta18-20

13.10.2010 06:35
ja wolę skrzydełka od udek

Justyna223

13.10.2010 06:01
bardzo lubię skrzydełka

kasiurek

11.10.2010 10:36
pycha!

misia53

26.09.2010 20:53
Poproszę dwa , są odlotowe!

Kate131

28.08.2010 11:46
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat