Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z otrębów

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
mąka 4 szklanki
otręby pszenne 1 szklanka
olej 2 łyżki
sól szczypta
cukier łyżka
cukier łyżka
ryż 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z otrębów

Mleko zagrzać , rozrobić w nim drożdże z cukrem, dodać trochę mąki i wymieszać. Dodać otręby, olej i sól, mieszać dodając stopniowo po trochu mąkę, wyrabiać ciasto. Dobrze wyrobione ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.. Formować bułeczki, poczekać aż wyrosną i piec na kamieniu ok 20 min w temp 200 st lub w piekarniku na blasze ok 40 min w temp 175

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak