Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane pieczarki z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 7-8 szt. dużych
mięso mielone 200 g
jajko 1
bułka czerstwa
mleko
cebula 1/2
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
tymianek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
masło 1 łyżeczka
ser żółty 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pieczarki z mięsem

Cebulę i czosnek siekamy na drobną kostkę przesmażamy na maśle. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku kiedy rozmięknie dobrze odciskamy (możemy zamiast czerstwej bułki użyć bułki tartej ok 3 łyżek ). Wszystko łączymy z mięsem mielonym wbijamy jajko dodajemy przyprawy i wyrabiamy na gładką masę. Pieczarki myjemy i oddzielamy nóżki od kapeluszy. Każdy pieczarkowy kapelusz napełniamy mięsnym farszem. Folie aluminiową rozkładamy na blasze i wykładamy na nią pieczarki. Wkładamy do piekarnika na średni grill na ok 8 min. Po tym czasie zmniejszamy grill na mniejszy wyjmujemy pieczarki z piekarnika kładziemy na każdej pasek żółtego sera i zawijamy w folię na której się piekły. Wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne 5-6 minut. Możemy też włożyć do piekarnika kromki chleba i podać je razem z pieczarkami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak