Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

meksykańska zupa smakosza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki cienkie 2 sztuki
kukurydza 1 puszka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
seler 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: meksykańska zupa smakosza

Gotuję bulion warzywny lub drobiowy. Marchewkę, pietruszkę, seler obieram i kroje w kostkę. Wrzucam do gorącego bulionu. Parówki i 1 laskę kiełbasy obsmażam na patelni z rozgniecionym czosnkiem, cebula i ostrymi przyprawami (ostra papryką, chilli, pieprzem).Wszystko wrzucam do garnka, dosypuję odsączoną kukurydzę. Na koniec doprawiam zupkę śmietana z łyżką mąki. Bardzo smaczna! Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 23.04.2012 20:09
superrr
cooleczka 02.03.2012 12:25
moje smaki
Fiffi 02.03.2012 00:22
musi być smaczna tylko tą parówkę można wymienić na coś innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak