Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
pieczarki 4 szt
kapusta włoska 10 dag
cebula 1 duża
bazylia 1 garść
natka pietruszki 1/2 pęczka
bułka czerstwa 2 szt
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z warzywami

Bułkę zalewamy wodą i moczymy aż będzie miękka, odciskamy nadmiar wody i dodajemy do mięsa. Warzywa obieramy, myjemy i drobno siekamy, dodajemy do mięsa. bazylię i natkę pietruszki drobno siekamy, dodajemy do pozostałych składników. Wbijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i kucharkiem. Wyrabiamy dokładnie i dodajemy tyle bułki tartej, aby dało się łatwo formować kotlety. Równej wielkości kotlety smażymy dokładnie z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu możemy je trochę poddusić na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 01.02.2012 12:32
Bardzo smaczna wersja kotletów mielonyvh. Można popuścić wodze fantazji i wrzucić wszystko to na co masz akurat ochotę :)
jerry1 20.01.2012 15:07
super
Małgosia6 24.11.2011 22:11
super
pacpaw 23.11.2011 21:17
świetne - robiłem ostatnio z suszonymi pomidorami
halina17 21.11.2011 20:02
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak