Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna karkówka z grilla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ostra musztarda 4 łyżki
olej 4 łyżki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 2 przyprawa
schab 1,2 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna karkówka z grilla

Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na 8 kotletów. Każdy kotlet lekko zbić tłuczkiem, z obu stron posmarować cienko musztardą i posypać obficie przyprawą Prymat Przyprawa do Karkówki. Mięso odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po wyjęciu z lodówki, każdy kotlet lekko skropić oliwą i piec na mocno rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 29.01.2011 15:07
pikantna karkówka nie jest zła
rakow2
rakow2 17.10.2010 15:28
szkoda że już po sezonie
Barbara55 13.09.2010 16:23
no to na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak