Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka waniliowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
jaja 5 sztuk
cukier puder 5 łyżek
wanilia 1 laska
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka waniliowa

Mleko zagotowujemy z wanilią. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Do wrzącego mleka łyżką nakładamy kulki piany i gotujemy, odwracamy i gotujemy z każdej strony. Wyjmujemy. Żółtka ucieramy z cukrem na kogel-mogel i wlewamy do niego strumieniem wrzące mleko by masa zgęstniała. Schładzamy, ubijamy. Zupkę podajemy z kulkami piankowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena42 21.11.2011 16:57
bardzo oryginalne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak