Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

banan w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2
miód pszczeli 3 łyżki
czekolada mleczna

Przepis i sposób przygotowania na: banan w miodzie

Miód rozpuszczamy na patelni. Gdy będzie gorący kładziemy na patelnię pokrojonego wzdłuż banana. Pieczemy z dwóch stron, aż nabierze żółtego koloru. Czekoladę (w tym przypadku to był świąteczny zając, którego nikt nie chciał) kruszymy i podgrzewamy w garnuszku. Gdy czekolada rozmięknie można ją chwilkę potrzymać na ogniu, by zrobiła się chrupiąca. Mieszamy i rozdrabniamy, by były to małe cząstki. Posypujemy nią banana i serwujemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.09.2013 17:53
raczej nie jadłam
Ela15 31.03.2012 08:38
fajny
Ada-Gaba 15.03.2012 13:03
Świetne
ben-ka 22.01.2012 00:27
szybki a jaki smaczny deserek.
Justyna37 01.01.2012 23:15
Smaczny
eduszo
eduszo 30.12.2011 09:01
Fajna sprawa z tym bananem.
Renia1 29.12.2011 23:39
uwielbiam tak podane banany!
dianix 21.12.2011 18:19
pewnie słodziutkie bardzo:]
teresa18 12.12.2011 16:58
mniam pyszne
Brigitte 01.12.2011 09:12
bardzo słodkie i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak