Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej z rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
jabłko
rodzynki 10dag
szczypiorek pęczek
orzechy włoskie 10dag
majonez słoik
chrzan słoik
sok z cytryny 0,5szt
sól
pieprz
kapusta czerwona 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej z rodzynkami

Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytr. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Rodzynki sparzyć. Orzechy uprażyć w piekarniku i pokroić. Szczypiorek i cebulę posiekać. Majonez wymieszać z chrzanem. Dodać do pozostałych składników, doprawić i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 30.01.2012 19:39
rewelka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak