Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Carpaccio buraczane z chrustem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
ziemniak duży 1
olej do smażenia
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Carpaccio buraczane z chrustem

Buraki czerwone myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.

Zostawiamy po ugotowaniu w wodzie , a następnie obieramy cienko nożykiem.

Kroimy w 2 mm plastry.

Układamy na talerzu , skrapiamy oliwą z oliwek.

Ziemniaka ścieramy na tarce o grubych oczkach i smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

Wykładamy na ręcznik papierowy by odsączyły się od nadmiaru oleju.

Układamy na ułożonych na talerzu burakach.

Posypujemy grubo zmielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.11.2013 18:35
bardzo fajne danie,brawo !
Ada-Gaba 05.09.2013 11:36
pomysłowe danie
wiola333 06.04.2013 09:58
bardzo smaczny przepis
Anna152 02.04.2013 09:26
fantastyczne!
Motorek 22.02.2013 00:28
Pycha
aisza1 13.02.2013 07:18
wygląda apetycznie
olkaaa 16.07.2012 07:53
jeszcze nie miałam okazji spróbować
rutynka 22.03.2012 08:28
super
alaaa 22.01.2012 15:14
extra
IlonaAlbertos 09.01.2012 00:31
Bardzo je lubię.
zuzanna_z 11.12.2011 14:57
super
Sarenka 29.11.2011 17:59
Ciekawie wygląda
Iwusia 21.11.2011 21:56
ciekawe
Katarzyna/kate1980 21.11.2011 21:35
super
anemon 21.11.2011 15:09
Fajny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak