Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior duszony

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wrzątek 2 szkl
kalafior 1 sztuka
sól 3 łyżeczki
masło 4 łyzeczki
ocet 2 łyżki
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior duszony

Opłukany kalafior podzielić na różyczki, włożyć do garnka Wlać wrzątek, wsypać dwie łyżeczki soli, gotować 3 min, dokładnie osączyć, odstawić. Oliwę rozgrzać w rondlu, dodać cebulę i czosnek, smażyć przez 5 min na małym ogniu, często mieszając. Wlać ocet, włożyć kalafior, doprawić pozostałą łyżeczka soli oraz pieprzem, wymieszać. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak