Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wiperzowo-wołowe 60 dag
jaja 1 sztuka
bułka 1 sztuka
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle

Mięso włożyć do miski. Wbić do niego jajko i przyprawić solą i pieprzem. następnie dodać do niego przyprawę do mięsa mielonego oraz kucharek. Bułkę zamoczyć w wodzie. Następnie wyciągnąć, odcisnąć i włożyć do miski z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszać. Brać niewielkimi kupkami do ręki, formować sznycle, panierować w bułce tartej. Smażyć w oleju lub margarynie na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak