Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
rodzynki 100 g
słonecznik 100 g
migdały 50 g
miód prawdziwy
pestki dyni 50 g
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z bakaliami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Rodzynki moczymy we wrzątku 5 minut, po czym kroimy na części.
Słonecznik, migdały i pestki dyni prażymy razem na suchej patelni. Następnie mieszamy z miodem i pokrojonymi rodzynkami.
Makaron nakładamy na talerze i polewamy śmietaną. Na środek nakładamy bakalie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.01.2013 17:52
Ja lubie makaron prawie pod każdą postacia dletego często kombinuje
pestka 01.01.2013 20:59
oryginalne dodatki do makaronu
Bernadeta1 01.01.2013 13:20
pyszny taki makaron
caroline1983 21.11.2011 14:47
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak