Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki z jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cebula 1 szt.
bułka pszenna 1 szt
mleko 1/2 szklanki
tarta bu łka
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z jajek

Ugotowane jajka należy zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Namoczoną bułkę w mleku wyciskamy i przepuszczamy przez maszynkę. Pokrojoną cebulę smażymy na tłuszczu. Drobno kroimy natkę pietruszki.Następnie łączymy jajka, bułkę, pietruszkę i cebulę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy nieduże kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Smażmy po obu stronach na niewielkiej ilości tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 25.11.2011 14:20
fajne kotleciki
agnieszka137 21.11.2011 23:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak