Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane muszle

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

conchiglie 20 szt
jajko 3 szt
ser biały 200 g
tuńczyk puszka 1
śmietana 100 ml
sól
zielona cebulka
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane muszle

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i ostrożenie przecedzamy żeby się nie połamały. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i drobno kroimy. Jajka łączymy z serem białym i tuńczykiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Zieloną cebulkę drobno kroimy i większość dodajemy do masy. Zostawiamy tylko na posypanie po wierzchu. Dodajemy śmietanę i mieszamy. Muszle napełniamy przygotowaną masą i przekłądamy do naczynia żaroodpornego. Układamy ciasno jedna przy drugiej i posypujemy startym serem. Zapiekamy tylko do zarumienienia się sera - ok. 10 minut. Gotowe posypujemy resztą cebulki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.12.2013 12:27
ja też uwielbiam
wlicka 01.12.2013 23:17
rewelacja!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak