Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z kilek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilki 8 sztuk
żółtko jajek 2 sztuki
oliwa 3 łyżki
ocet 2 łyżki
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos z kilek

Rybki oczyścić, usunąć głowy i ości, posiekać i utrzeć na miazgę. Dodać ukręcone żółtka, starannie rozetrzeć, dodając oliwę, ocet oraz cukier i pieprz do smaku. Sos ten podaje się do gotowanej lub pieczonej ryby albo do sałatki z ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak