Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomarańczowy likier

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wody 300 ml
cukru 500 g
spirytusu 500 ml
pomarańcze 4
skórki pomarańczowej 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: pomarańczowy likier

Skórkę pomarańczową kroimy w drobna kosteczkę i zalewamy spirytusem. Odstawiamy na 5-7 dni. Następnie gotujemy wodę z cukrem i startą skórką ze świeżych pomarańczy (ścieramy na tarce o małych oczkach). Z pomarańczy wyciskamy sok. Dodajemy do syropu i spiytusu. Mieszamy. Przelewamy do butelek i odstawiamy na kilka dni do przegryzienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 22.12.2011 15:21
pycha
Margo1 25.11.2011 08:37
lubię
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak