Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówek 6
jajko 2
mąki 8 łyżek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście

Parówki obieramy z osłonek. Następnie kroimy w kawałki około 7 cm. Następnie odzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztwną pianę, dodajemy do rozmąconych żółtek i delikatnie mieszamy. Dodajemy przesianą mąkę. Ciasto mieszamy w misce. W takim cieście maczamy nasze parówki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 28.11.2011 18:51
smaczne;)
aginaa 21.11.2011 17:12
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak