Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogórkowa ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 250 g
mąka 50 g
sok z kiszonych ogórków trochę
sól do smaku
śmietana 1 łyżka
ogórki 260 g

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogórkowa ze śmietaną

Włoszczyznę i kości umyć, oczyścić, opłukać, ugotować wywar, odcedzić. Ogórki cieniutko poszatkować. Zupę podprawić mąką i śmietaną, zagotować, wymieszać z surowymi ogórkami, dodać do smaku kiszonego soku ogórkowego i soli, lekko ogrzać. Podawać z ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 13.04.2012 11:20
lubie
staropolanka5 08.12.2011 00:32
trzeba wypróbowac
staropolanka5 08.12.2011 00:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak