Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki z móżdżkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 120 g
mleko 1/2 szkl
słonina 1 skórka
sól szczypta
móżdżek 250 g
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
pieprz do smaku
woda 1 szkl
ocet trochę
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki z móżdżkiem

Przygotować ciasto naleśnikowe .Móżdżek opłukać, obrać z błony, włożyć do rondelka, zalać szklanką wody lekko zakwaszonej octem. Gotować 5 min. odcedzić, pokrajać w kostkę. Cebulę obrać, posiekać, usmażyć na jasnozłoty kolor, połączyć z móżdżkiem, dodać sól i pieprz do smaku oraz śmietanę; całość dokładnie wymieszać i chwilę smażyć. Na naleśnik ułożony na deseczce nałożyć nadzienie, zawinąć boki po 3-4 cm, złożyć na pół, aby powstała książeczka. Zanurzyć w cieście naleśnikowym, posypać tartą bułką. Zrumienić z obu stron na tłuszczu. Podawać do czystych zup, jako gorącą przekąskę lub jako danie podstawowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak