Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet z jabłek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
żółtek 5
mąki 50 g
białek 2
masła 50 g
cukru 50 g
olejek waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: suflet z jabłek

Jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Następnie wykrawamy gniazda nasienne. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy do nich przesianą mąkę oraz utarte masło z cukrem pudrem i żółtkami. Wszystko dokładnie mieszamy. Ubijamy pianę z białek. Przekłądamy ciasto do kokilek, na wierzch układamy ubitą pianę z białek i zapiekamy. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iiiiii 18.04.2012 08:53
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak