Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane pomidory

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 10
śmietana 100 ml
cebula biała 2
chrzan 20 g
ser biały 100 g
parówki 4
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane pomidory

Pomidory myjemy, osuszamy. Nastepnie wydrążamy miąższ z pomidora specjalna łyżeczką. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu wraz z pokrojonymi parówkami. Dodajemy chrzan i miaższ z pomidoró. Przyprawiamy. Dodajemy ser biały i mieszamy. Faszerujemy pomidory. Polewamy śmietaną i zapiekamy około 20 minut w 180 stopniach. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.02.2012 13:17
Takich pomidorów jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak