Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świeża flądra panierowana- smażona w całości

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 2 szt
mąka pszenna do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
panier do ryb do panierowania
płatki owsiane do panierowania
tłuszcz do smażenia
sól
pieprz
jaja do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Świeża flądra panierowana- smażona w całości

Flądrę dokładnie czyścimy i płuczemy, odsączamy, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej zmieszanej z panierem do ryb i płatkami owsianymi. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu, odsączamy na papierowych ręcznikach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 27.01.2012 13:54
Akurat na dzi? do zrobienia.
gosia561 30.11.2011 23:18
ciekawie z tymi płatkami
BernadettaP 24.11.2011 20:51
Flądra była od Brata- kupił, gdy pojechał na dorsze :)
smakowita 24.11.2011 20:41
pychotka
pacpaw 21.11.2011 21:29
a skąd masz flądrę? Teściowa łowi? ;o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak