Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki ulubione.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło miękkie lub margaryna masło miękkie lub margaryna
pieczarek 4 sztuki
pomidor 1 szt
bagietka 1 szt
żółty ser 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki ulubione.

Bagietkę pokroić na małe kromki (plastry), cieniutko posmarować masłem. Pieczarki pokroić w bardzo cienkie plasterki i ułożyć na kromkach pieczywa. Delikatnie je posolić. Teraz możemy położyć parówki pokrojone wzdłuż na plastry i na długość grzanek, czy inną wędlinę w plastrach. Niezależnie czy dajemy wędlinę czy nie na wierzch nałożyć po plasterku sera, tak aby pokrył całą grzankę. Na wierzch każdej kładziemy po plasterku (lub niecałym) pomidora i posypujemy oregano.

Wstawiamy do nagrzanego wcześniej do 160 stopni piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut aż ser nam się ładnie zacznie topić i przypiekać. Najlepiej smakują na gorąco. Jak ktoś lubi może sobie polać sosem czosnkowym lub innym. Ale bez sosu są pyszne i czuć nasze oregano. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 26.09.2011 19:42
Proste i smaczne !
Sarenka 04.12.2010 12:32
Lubie taki pachnacy serek na kanapce
luna19 03.10.2010 22:18
smakowite.. kolorowe
SmacznaPyza 27.07.2010 09:46
często robię podobne na śniadanie albo kolację, lubimy zapiekanki :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak