Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

aromatyczny schab ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 1 opakowanie
zioła do marynaty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: aromatyczny schab ze śliwką

Schab nakłuć widelcem,nafaszerować śliwkami. Marynata-olej/oliwa,sól,pieprz,majeranek,tymianek,cząber,odrobina octu z czerwonego wina,ziele angielskie,kolendra,odrobina pieprzu cayenne,opcjonalnie szczypta imbiru. Mięso marynować najlepiej całą noc. Piec w rękawie w 200stopniach ok 40min do h.W trakcie pieczenia i po przewrócić mięso by przeszło sosem.Zostawić na10min do ostygnięcia w rękawie by soki dobrze wsiąkły w schab. Podawać z ziemniakami pieczonymi z czerwoną cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 01.08.2011 14:50
Absolutnie smakowite :)
Beatris 09.07.2011 12:18
Bardzo lubię tak przygotowany schabik.
polly66 29.12.2010 18:06
chyba źle napisałam z rozpędu,fakt. chodziło o nakłucie do farszu śliwką oraz drobne nacięcia z wierzchu by marynata przesiąkła
Henryka2 29.12.2010 12:17
Pyszne, tylko po co to nakłuwanie?
Jolanta40 10.07.2010 08:43
ulubione danie mojego męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak