Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
papryka 1 szt
por mały 1 szt
jabłka 1 szt
oliwa 2-3 łyżki
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z papryką

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną drobno pokroić.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
2
Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć przez kilka minut w gorącej wodzie, odcisnąć. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Paprykę umyć, usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
3
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, skropić oliwą. przyprawić do smaku pieprzem i cukrem, wymieszać.
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto
4
Podawać jako dodatek do mięsnych dań.
Krok 4 - Surówka z kapusty kiszonej z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.02.2014 20:59
Lubię takie surówki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak