Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane roladki z indyka z grillowaną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 10 dkg.
sól i pieprz
starta skórka z cytryny
ogórki konserwowe 2 szt.
indyk 1 szt.
papryka marynowana 1 (grillowana)

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane roladki z indyka z grillowaną papryką

mięso umyć pokroić jak kotlety delikatnie rozbić,ogórki pokroić w drobną kostkę ser zetrzeć na tarce jarzynowej i wymieszać z ogórkami doprawić solą i pieprzem oraz startą skórką z cytryny,przygotowane mięso posmarować kremem serowo-ogórkowym,paprykę osączyć z zalewy i kroić w wąskie paski wzdłuż strąka na każdym sznyclu układać po kawałku papryki i ciasno zawijać w poprzek spiąć namoczonymi w wodzie wykałaczkami,układać na aluminiowej tacce do grillowania a następnie upiec na rozgrzanym grillu ok.20min.co jakiś czas obracać i smarować oliwą lub olejem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.07.2013 20:11
superowe te roladki
Wafelek2601 23.05.2012 20:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak