Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w kapuście kiszonej

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
por 1 szt
marchew 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 2 ząbki
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w kapuście kiszonej

Kroki postępowania

1
Żeberka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać smalec, włożyć mięso, dodać pokrojony czosnek i zrumienić. Rumiane żeberka przełożyć do rondla, dodać kiszoną kapustę, pokrojony por, utartą marchewkę, listek laurowy.
Krok 1 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto
2
Wlać odrobinę wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto
3
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać
Krok 3 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto
4
Żeberka duszone w kapuście podawać z pieczywem lub z ziemniakami.
Krok 4 - Żeberka duszone w kapuście kiszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.01.2014 16:45
Muszą być pyszne.
Ewelina38 19.12.2012 22:50
ależ apetyczne jedzonko
Łukasz15 12.10.2012 14:10
Super danie
angelika14 12.01.2012 16:08
ciekawe i na pewno bardzo dobre:)
Maniek2 13.12.2011 09:26
fajne
Anna146 21.11.2011 07:32
super danie
Magdalena67 20.11.2011 22:09
Smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak