Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z rybą i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
woda gazowana 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
oliwa 1 łyżka
filety z ryby 30 dag
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
szczypiorek siekany 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z rybą i pieczarkami

Do miski wsypać mąkę, wlać wodę, mleko, 1 łyżkę oliwy,1 jajko, dodać szczyptę soli i dokładnie zmiksować. Z ciasta smażyć cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać połowę masła, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie wsypać utarte na tarce o dużych otworach pieczarki i smażyć do odparowania płynu. Na pozostałym maśle smażyć pokrojoną na kawałki rybę. Po 10 minutach zdjąć z ognia, rozgnieść widelcem, połączyć z pieczarkami, przyprawić do smaku, ostudzić. Do zimnego farszu wbić 1 jajko, dodać szczypiorek, 1 łyżkę bułki tartej, wymieszać. Nakładać na naleśniki, zakładać boki i zwijać jak gołąbki. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 22.01.2014 22:50
bardzo ciekawe krokieciki
mirosława4 17.11.2013 18:47
smaczne :)
Wafelek2601 18.04.2012 08:33
smaczne
Łukasz15 18.04.2012 08:16
pycha
ronald88 21.11.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak