Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
jaja 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
sól, pieprz
kajzerki 15
sałatka do hamburgerów

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery

Mięso wymieszać razem z bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem do smaku.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Z przygotowanego mięsa formować 15 kulek, następnie spłaszczyć tworząc okrągłe placuszki i układać na przygotowanej blaszce.
Kotlety na hamburgery piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Po tym czasie na kratkę ułożyć przekrojone w poprzek bułki i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
Wyjąć z piekarnika bułki i kotlety.
Na połówkę bułki położyć kotlet, na kotlet sałatkę do hamburgerów i przykryć drugą połówką bułki.
Możemy dać też po listku sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak