Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga kg
mąka 200 g
jaja 2
mleko 100 ml
sól, pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cieście

Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.
Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.
Odstawić na 15 minut.
Przygotować patelnię, nalać oliwę.
Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.
Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.
Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.
Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.01.2013 11:09
bardzo pyszne
agnieszka214 25.01.2013 11:09
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak