Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata z grillowanymi warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata kilka liści
czosnek 2 ząbki
olej słonecznikowy 100 ml.
sól i pieprz
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód prawdziwy 1/2 łyżeczki
Musztarda sarepska Prymat 1/2 łyżeczki
cukinia 1 szt.
bakłażan 1 szt.
pomidor 3 szt.
papryka żółta po 1 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałata z grillowanymi warzywami

sałatę umyć osuszyć dodać do niej przeciśnięty przez praskę czosnek,olej słonecznikowy wymieszać z papryką słodką,1/2 łyżeczki soli i pieprzu,w oddzielnej miseczce wymieszać dwie łyżki przygotowanego wcześniej oleju z dwoma łyżkami octu ,miodu i musztardy,tak przygotowanym sosem polać sałatę wymieszać i odstawić,pozostałe warzywa umyć z papryk usunąć gniazda nasienne,cukinię,bakłażan i pomidory pokroić w plastry a paprykę w paski układać na aluminiowej tacce do grillowania posmarować olejem i grillować po ok.8-10min.pomidory zdjąć wcześniej po ok.4min.w trakcie grillowania co jakiś czas posmarować warzywa olejem,gotowe warzywa podawać z wcześniej przygotowaną sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 10.09.2013 14:31
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak