Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowy blat do tortu
mrożone truskawki 200 g
cukier puder 3 łyżki
serek mascarpone 250 g
aromat waniliowy
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowy

Najpierw wyciąć 12 niedużych serc z biszkoptowych blatów , a musimy mieć 1 gotowy blat do tortu z jasnego biszkoptu , możesz nasączyć je sokiem z cytryny lub dowolnym alkoholem , rozmrożone już wcześniej truskawki rozgniatamy widelcem , tylko nie miksujemy . i mieszamy je z cukrem pudrem i serkiem mascarpone , na koniec dodaj aromat , biszkoptowe serca przełóż masą truskawkową i rozprowadż ją na wierzchu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 27.06.2012 16:21
super
Rybciia 13.02.2012 17:02
fajny
SyMiki 29.11.2011 22:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak