Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta podlaska z herbaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
herbata 1 opakowanie
cukier 1 łyżeczka
śmietana 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: galareta podlaska z herbaty

Rozpuścić pół pudełka żelatyny w takiej ilości wody aby ją ledwie przykryła zrobić bardzo mocną herbatę na 2 litry herbaty wsypać filiżankę cukru gdy się cukier rozpuści zmieszać herbatę z żelatyną po czym przecedzić i ponalewać w foremki które należy postawić na lodzie galaretkę tę podawać należy bardzo zimną a osobno podać do niej śmietanę i cukier.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak