Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok malinowy 500 ml
cytryna 5 szt
cukier 15 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: galareta malinowa

Z cukru i wody ugotować syrop do wrzącego wrzucić żelatynę moczoną przez 2 godziny w zimnej wodzie po czym wlać czysty sok malinowy i sok cytrynowy wymieszać wszystko razem przecedzić przez muślin wlać do formy wynieść w chłodne miejcie żeby stężała z wiśniowego i poziomkowego soku nie robi się galarety gdyż nie są klarowne natomiast z porzeczkowego można zrobić tak samo jak z malinowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak