Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż gotowany z orzechami włoskimi i pietruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
orzechy włoskie 1/3 szkl
sól
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż gotowany z orzechami włoskimi i pietruszką

Do garnka wrzucamy opłukany ryż.
Dodajemy posiekane orzechy i natke pietruszki.
Solimy.
Zalewamy 2ma szklankami wrzątku i gotujemy ok 15 min a potem zostawiamy jeszcze pod przykryciem ok 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 22.11.2011 21:08
zwykle jem na sucho jako dodatek do mięsa lub warzyw
1j1o1l1a1 21.11.2011 21:07
tak na sucho? niczym nie polane? :)
dorota20w 21.11.2011 09:15
dziekuję
Magula 21.11.2011 08:55
ciekawy przepis
lee-aa 20.11.2011 22:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak