Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z wędzona kiełbasa i jałowcem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa wędzona 25 dag
jałowiec 2 szt
sól
pieprz
kapusta czerwona pół szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z wędzona kiełbasa i jałowcem

Kiełbase kroimy w plasterki lub w kostkę i wrzucamy do garnka.
Dorzucamy też jałowiec.
Zalewamy szklanka wody i zagotowujemy.
Kapuste oczyszczamy i siekamy dosyc grubo.
Wrzucamy do garnka oprószając solą i pieprzem.
Kapustę gotujemy do miękkości mieszając co jakis czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak