Sernik na zimno-moc galaretek.

Sernik na zimno-moc galaretek.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki malinowe

    2 opk
  • galaretki morelowe

    2 opk
  • serki waniliowe Danio po 240 g

    2 opk
  • galaretka agrestowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki o różnych smakach rozpuścić oddzielnie. Galaretki malinowe rozpuścić w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy. Zalać gęstniejącą połową galaretki agrestowej. Wstawić do lodówki. Gęstniejące, ale płynne, galaretki malinowe ubijać mikserem ok. 3 minut, po czym stopniowo dodawać serek homogenizowany i jeszcze chwilę miksować. Wylać na tężejącą galaretkę z biszkoptami. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy masa stężeje wlać na nią odrobinę galaretki morelowej i ułożyć maliny i czereśnie, schłodzić aby owoce się nie przemieszczały po wierzchu sernika. Wylać resztę galaretki morelowej a po stężeniu pozostałą połowę galaretki agrestowej. Odczekać, aż ostatnia warstwa stwardnieje. Smacznego.Proporcje na tortownicę o średnicy 28 cm.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magduś83

11.11.2011 16:50
az się teskni za latem :)

ilka_86

19.09.2011 10:26
mniam mniam

jogobella231

01.06.2011 18:44
pycha

Patrycja33

21.05.2011 14:10
pychota

eli_555

09.04.2011 22:58
lubię takie serniki

Sarenka

28.11.2010 10:45
DOkladnie o tym samym pomyslalam - o lecie :)

Smakosz6

21.09.2010 00:13
ale wygląda- ja chcę go zjeść!!!

SmacznaPyza

21.07.2010 09:12
typowo letni deser, owocowy i zimny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat